søndag den 29. juli 2012

Spis mindre: Motion sekundært til kosten for vægttab


















At holde vægten er svært i et overflodssamfund som vores, Vi er nemlig programmeret til at spise når der er mad, og også til at spise ud fra andre behov end sult; for eksempel psykiske behov og stress som det bl.a. fremgår af nyere undersøgelser. Derfor er det nødvendig at fokusere på det psykologiske frem for kun snak om kost og livsstilsændringer som ikke rammer der hvor skoen trykker.

Motion er vejen frem for at blive af med vægten, gerne samtidig med et højt indtag af animalsk protein, siges det mange steder.

Nu viser det sig at afrikanske stammefolk, som er meget slanke ikke har et højere kalorieforbrug end os mere sedate vesterlændinge på trods af at de bruger meget tid på indsamling af mad og jagt. De spiser simpelthen mindre. Og det er nok også nøglen til en fornuftig vægt i vores del af verden. Altså at spise mindre er vigtigere end motion med hensyn til kropsvægten. Et stillesiddende liv er selvfølgelig ikke at anbefale, men mest af andre grunde end vægten, for der er vejen frem at indtage meget mindre!

Politikens arikel om tanzanianske stammefolk: http://politiken.dk/tjek/sundhedogmotion/ECE1700723/stammefolk-viser-vejen-til-et-slankere-liv/

lørdag den 21. juli 2012

Træning -lige nu!

Sådan en flad mave vil jeg også gerne have!  














Jeg ændrer tit i mit træningsprogram, alt efter som hvordan jeg har det, hvor meget energi jeg har, og også hvad jeg har lyst til. Lige nu ser det sådan ud:

Dag 1 40 minutter pilates træning på reformer og pilates chair
Dag 2 40 minutter styrketræning med maskiner og fri vægter i fitness centeret
Dag 3 20 minutter konditræning på cross-traineren i fitnesscenteret og 10 minutter maveøvelser

Jeg synes det er meget simpelt og overskuelig, og jeg kan i princippet træne hver dag uden problemer da det stimulerer kroppen på forskellig vis. Indimellem er der en dag eller to uden træning, men jeg forstætter bare der hvor jeg var kommet til i sekvensen inden pausen, næste gang jeg tager til træning.
Det er super nemt og overskuelig. Og ikke mindst, det dræner mig ikke for kræfter, men giver mere energi og bedre humør!.Og jeg dækker alle vigtige træningsmomenter med denne sekvens: Styrke, koordination, balance, kondition og fleksibilitet. Om aften laver jeg gerne nogle yoga stræk øvelser: hofteåbnere, skulderåbnere, benstræk, foroverbøjning, vridning/twist og evt hunden og hovedstand.
Hvordan ser dit træningsprogram ud?