mandag den 24. september 2012

Friskpresset juice -the slow way




















Min Phillips juicer gik i stykker inden sommer, og siden har jeg levet foruden min morgenjuice. Overvejede at købe en ny juicer igen, men jeg har jo min Kempo slow juicer stående, så hvorfor ikke bruge den? Købt for 300 pund fra UK for to år siden...Og stået i skabet i lang tid, nok fordi jeg synes det er så nemt og hurtig med Philips juiceren. Anyway, i går tog jeg den frem og lavede gulerodsjuice - og i dag grøn juice, som du kan se på billedet.
Slow juiceren er meget mere skånsom end Phillips i den forstand at frugt og grønsager presses langsomt gennem en kværn, det er en såkaldt twin gear maskine. Philips juicer ved at presse gennem en si ved hjælp af en hurtig sentrifuge. Det er lidt mere arbejde at juice med Kempoen, man skal skære det man vil juice i mindre bider, så det kan passere gennem feederen på toppen af maskinen, samt de hårde ting som gulerøødder skal man bruge en del håndkraft på at presse ned i kværnen. Men resultatet bliver super lækkert, ligesom min grønne juice i dag, der er lidt en snydejuice da den indeholder æbler, som til gengæld gør at den smager rigtig godt.
Her er opskriften:
1/2 bladselleri
1 stort æble
1/2 citron
et lille stykke ingefær
1/2 agurk.

Drikkes helst umiddelbart, men kan opbevares på køl et døgns tid.