Blog om ernæring, nem mad, MS-kost, ayurvedisk mad, kvalitetsmad, kalorierestriktion, makrobiotisk mad, økologi, vegetarisme, detox, dyrevelfærd, raw food, madglæde, slanking, træning, vejrtrækning, meditation, yoga, spiritualitet, eksistentielle spørgsmål m.m.
mandag den 12. november 2012
Jordskokkesuppe
Det er sæson for jordskokker lige nu. I Irma får man en bakke økologiske jordskokker for en 20er. Jordskokker har en dejlig nøddeagtig smag og er særlig gode til suppe. I går lavede jeg jorskokkesuppe til frokost, tog lige hvad jeg havde for hånden af rodfrugter, her er opskriften til ca 3 personer
5-6 skrællede jordskokker
1 fed hvidløg
4 skalotteløg eller alm. løg
Lidt olivenolie
Garam masala
1 gulerod
1/2 persillerod
1/2 pastinak
1/2 liter vand
grønsagsbullion
Jordskokker, hvidløg, løg og krydderier fræses i lidt olie. De andre grøntsager skrælles og skæres i skiver og får et par minutter i gryden sammen med det andet. Derefter tilsættes ca 1/2 liter vand og lidt økologisk grønsagsbullion. Koger ca. 20 minutter og blændes. Serveres varm med brød og smør eller ost. Vel bekomme!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar