torsdag den 19. november 2009

Green smoothies

Forleden dag var jeg hos en svensker der arbejder med mad og healing-
han har de sidste år spist raw food. Her det sidste halve år har han gået mere og mere over til green smoothies efter at have nærstuderet Victoria Boutenkos bog The Green Smoothie Revolution, og fortalte at dette havde givet ham flere kræfter.
En green smoothie består ca 50/50 af frugt og grønne blader for eksempel spinat, salatblader, bladselleri etc. samt vand og er meget simpel at lave. Jeg bruger min udmerkede blender -det tager et par minutter i alt. Blænderen er dog lidt hård ved frugten og grønsagerne så iddeelt bruger man en kvern der presser frugten og grøntsagerne- måske anskaffer jeg sådan en på et tidspunkt. Sundt og så smager det godt!
I øjeblikket står den på green smoothies istedet for friskpresset juice om morgenen.

onsdag den 18. november 2009

The China Study og andet

Jeg har en tid mistænkt at densåkaldte MS-kost der blandt andet inkluderer magre mælkeprodukter og kød flere gange om ugen måske ikke er radikal nok til at gøre noget signifikant i forhold til helbredet. Her på det sidste har jeg fået flere bekræftelser på dette.
Den helt store dokumentation når det gælder sundhed og kost er den såkaldte China study, hvor omfattende forskning fra kineseres ernæring sammenholdt med megen information fra amerikanske forhold fastslår at hvis man vil gøre noget signifikant for helbredet skal man ikke spise kød og mælkeprodukter - ideelt bør man overhovedet ikke indtage nogen animalske produkter. Bogen the China Study har også et kapitel om MS og kost i øvrigt.
Dette beskrives meget godt i en artikkel i NY Times fra 2007, der er overskuelig at læse - jeg har refereret til denne forfatters bog før: http://www.nytimes.com/2007/01/28/magazine/28nutritionism.t.html?pagewanted=1&_r=1
Ulige kosttilskud får også her det glatte lag.
Måske er det så simpelt som at man skal spise veganerkost, med vægt på frugt og grønsager, særligt grønne bladgrønsager, og holde sig væk fra alt andet, inklusiv fabrikfremstillet mad, kød, æg, melk, ost, sukker, hvidt mel, kosttilskud etc. ?