lørdag den 21. januar 2012

Clean kuren - mere detox


Kender du Gwyneth Paltrows hjemmeside, Goop? Her kunne man for nyligt læse om cleankuren, som Ms Paltrow øjensynlig har indgået en aftale om at promovere på sin hjemmeside.
Jeg er efterfølgende blevet bekendt med at Clean-kuren er det ALLE gør lige nu. Det er en afgiftningskur, der vidst nok skal få kiloene til at rasle af, og mon ikke det sker eftersom man kun får fast føde en gang om dagen, og det er så et måltid med magert kød (kylling, kalkun lam eller vildt) eller fisk plus et kornprodukt (ikke glutenholdig of course) som typisk er quinoa eller amaranth;-), og massevis af grønsager, eller et rent vegetarisk måltid Dette måltid får man midt på dagen, og morgen og aften får man et flydende måltid: en smoothie, evt bare juice, friskpresset selvfølgelig, eller en suppe. I tillæg skal man så sørge for at der går 12 timer mellem aftensmåltidet og morgenmåltidet - i følge forfatteren går afgiftningen først i gang 8 timer efter at man har spist det sidste måltid, og på den måde har man 4 timer til at afgifte. Der er et langt interview med AJ på Gwyneths hjemmeside, og hun har selv lige gennemført kuren. http://goop.com/newsletter/42/ Jeg har lånt bogen: Ren krop Sund krop af Alejandro Junger på biblioteket og læser løs.
Her får man alt at vide som man har brug for, inklusive opskrifter til kuren.

Alle supper og smothies er selvfølgelig veganske måltider, og der er en liste over ting man ikke må indtage hverken under eller op til kuren, alle klassikerne er på listen: mælkeprodukter, rødt kød, skaldyr, chocolade, kaffe, alkohol, cigaretter, sukker, glutenholdige kornprodukter, samt en del andre såsom cashew, macademia og jordnødder, alle natskyggeplanter: aubergine, tomater kartofler, peberfrugter, appelsiner, druer, bananer, soja, majs og diverse saucer og chutneys.

Og ellers er det nemt nok, bare at gå til den, i tre uger anbefales det at man følger kuren;-):
Altså blendet rå grønsagssuppe eller juice/smoothie morgen og aften og et måltid midt på dagen.
Jeg har ikke umiddelbart tænkt mig at prøve men der er nogle gode råd som jeg mere eller mindre allerede implementerer: Juice om morgenen - ikke rødt kød etc.
I det hele taget synes jeg det virker som en moderat og fornuftig kur - detoxkure med kun væske kan jo være lidt for voldsomt for mange, så cleankuren kan være et godt alternativ hvis man gerne vil detoxe.

Ingen kommentarer: