søndag den 29. januar 2012

Enzymer

Enzymer som kost tilskud hører hjemme i raw food verdenen, hvor man lægger meget vægt på at supplere sin ufuldstændige enzym produktion med to slags enzymer, systemiske enzymer der spises udenom måltiderne og fordøjelsesenzymer som tages sammen med mad. På billedet ses eksempel på begge slags -jeg havde nogen stående fra min raw food periode og er begyndt at tage dem igen -de skal være vigtigere når man spiser kogt mad, da enzymerne i denne maden som ellers kunne være et tilskud til kroppens egne enzymer er nedbrudt. Enzymteorien får ikke meget støtte blandt forskere og mere konventionelt tænkende, der siger at enzymerne i føden nedbrydes af mavesyren - nix siger raw food folket, en højere enzymaktivitet kan påvises hos dem som tager tilskud -alt kan bevises;-) her bliver det nærmest et spørgsmål om tro, som så meget andet...
Hvis du er interesseret i at læse mere om vigtigheden af enzymtilskud og deres revitaliserende og healende effekt vil jeg foreslå at læse noget af raw food entusiasten Viktoras Kulvinskas ,som befinder sig et sted mellem genialitet og galskab, så vidt jeg kan bedømme;-)eller andre der fremtræder som mere nede på Jorden, som Brian Clement.
Der findes også påstande om at enzymer kan bremse, reversere og endog kurere sekundær progressiv MS: http://kulvis.com/ms-maze/ms-cure-systemic-enzymes/

Ingen kommentarer: