fredag den 13. januar 2012

Frugt -skidt eller godt?

Under mit ophold på Hippocrates health institute i Florida for snart to år siden, måtte jeg, i lighed med de fleste der ikke var unge og raske, ikke spise frugt. Og hvorfor ikke? Det er selvfølgelig fordi frugt indeholder sukker, eller snarere, frugt får blodsukkeret til at stige, og dermed frigøres der insulin for at neutralisere blodsukkeret - kroppen kan som bekendt ikke tåle at sukker niveauet stiger eller falder for meget og nedregulerer sukkeret ved hjælp af hormonet insulin. Og hvad så, hvorfor er det et problem at der frigøres insulin? Hvis dette sker jævnligt indebærer det at kroppen lagrer sukker som fedt, og cellerne med øget fedtindhold begynder at udskille inflammations fremmende stoffer der kan give mange problemer, og efterhånden insulin resistens, det vil sige at insulinet ikke længere kan ivaretage sin opgave.
Højt sukkerindtag fører også til øget glykosylering af en række proteiner i kroppen -dette er blandt andet relateret til at aldringsprocessen i cellerne akselereres, muligvis ved at proteinernes funktion forstyrres.
Små mængder frugt skulle imidlertid ikke være noget problem, måske tvært imod.

Ingen kommentarer: