onsdag den 11. januar 2012

1/2 time om dagen

Sundhedsstyrelsens anbefaling om en halv times fysisk aktivitet om dagen er gammelt nyt.
Nu har jeg prøvet den i nogle måneder og det er faktisk en rigtig god anbefaling, man tænker umiddelbart ikke over hvor god den faktisk er.

Os almindelige sofasiddere kan have svært ved at sætte motionsplanerne ud i livet, vi orker det ligesom ikke når vi endelig er kommet på plads i sofaen. Det tager for lang tid, jeg er for træt, undskyldningerne er mange for ikke at gennemføre de på papiret nokså ambitiøse planer. Men som sagt for nogle måneder siden sagde jeg til mig selv at jeg behøver ikke at træne mere end en halv time ad gangen - jeg styrketræner hos en fysioterapeut en halv time om fredagen, det har jeg gjort i lang tid, og har opdaget at den rimelige intense halve times træning, så lidt det end er, giver resultater. Så jeg har langsomt udvidet programmet så jeg træner næsten dagligt en halv time. Fredagen er den mest intensive hvor jeg bliver pæset frem, og nogle dage går jeg bare en tur, eller laver lidt yoga der hjemme på stuegulvet. Andre dage er der pilates eller styrketræning i fitnesscenteret, og når foråret kommer bliver det en halv times cykelture nogle af dagene.
Medens jeg før var meget mere ambitiøs med min træning, havde jeg svært ved at gennemføre. Nu jeg har givet mig selv lov til at stoppe efter en halv time - ja, jeg fortsætter også mange gange i længere tid, er det blevet meget nemmere ved at være vedholdende, og det er det lange seje træk der giver resultater.
Så hellere lidt og tit end sjældent og meget!

2 kommentarer:

Hammy sagde ...

Ja, en halv times motion er gammelt nyt. Det er blevet ændret siden.

Du skal ikke have halv times fysisk aktivitet om dagen. Du skal have en halv time med moderat til høj intensitet sammenhængende og to gange om ugen skal der sved på panden.

Gå en tur, yoga, pilates, styrketræning og cykelture er ikke nok. Der skal mere gang i den.

Sats på noget kredsløbstræning.

http://www.sst.dk/Sundhed%20og%20forebyggelse/Fysisk%20aktivitet.aspx

God træning!

Anita sagde ...

Ja det er en vigtig pointe du kommer med der, at en halv time om dagen for nylig er blevet ændret med henblik på ikke at bare anbefale en halv time men en halv time af moderat til høj intensitet. Jeg vil tilføje at denne anbefaling er udmærket for sunde raske mennesker, men for os der har mange skader i bevægeapparatet er den type træning noget der fører til hurtig reaktivering af gamle skader - det siger jeg på baggrund af egen erfaring, og så må man finde træningsforme der passer til ens formåen. Vi er alle ens, og dog ikke...