søndag den 29. juli 2012

Spis mindre: Motion sekundært til kosten for vægttab


















At holde vægten er svært i et overflodssamfund som vores, Vi er nemlig programmeret til at spise når der er mad, og også til at spise ud fra andre behov end sult; for eksempel psykiske behov og stress som det bl.a. fremgår af nyere undersøgelser. Derfor er det nødvendig at fokusere på det psykologiske frem for kun snak om kost og livsstilsændringer som ikke rammer der hvor skoen trykker.

Motion er vejen frem for at blive af med vægten, gerne samtidig med et højt indtag af animalsk protein, siges det mange steder.

Nu viser det sig at afrikanske stammefolk, som er meget slanke ikke har et højere kalorieforbrug end os mere sedate vesterlændinge på trods af at de bruger meget tid på indsamling af mad og jagt. De spiser simpelthen mindre. Og det er nok også nøglen til en fornuftig vægt i vores del af verden. Altså at spise mindre er vigtigere end motion med hensyn til kropsvægten. Et stillesiddende liv er selvfølgelig ikke at anbefale, men mest af andre grunde end vægten, for der er vejen frem at indtage meget mindre!

Politikens arikel om tanzanianske stammefolk: http://politiken.dk/tjek/sundhedogmotion/ECE1700723/stammefolk-viser-vejen-til-et-slankere-liv/

Ingen kommentarer: