søndag den 28. april 2013

20/80

I kender 20/80 modellen ikke? Spis sundt 80% af tiden og lad der være plads til udskejelser for de sidste 20%.
Min 20/80 model har ikke noget med mad at gøre - men med energi.
Det er et løst anslag over hvor mange kræfter jeg har i forhold til "normalen".
Dvs jeg har ca 20% energi til at være aktiv i forhold til en rask i rimelig god form.
Jeg har ikke 100% energi 20% af tiden, faktisk er jeg aldrig oppe på mere end ca 50%.
Men gennemsnitlig tænker jeg det bliver 20%, altså at jeg får udrettet 20% af hvad jeg ellers kunne.
I dag for eksempel har jeg været i Superbedst og købt lidt mad. Og så har jeg været i bad. Jeg har også malet lidt havemøbler og et par spisestuestole, jeg har lavet en Knorr lasagne til aftensmad til min søn, det er nemt og han elsker det;-) Selv har jeg bare spist brød, frugt, et æg, lidt chocolade mm, altså ingen tilberedning. På grund af malearbejdet har jeg ikke kunne træne eller gå en tur, for så bliver det for meget, eller lave mad til mig selv - jeg har jo også været i bad, det går der mange kræfter til, og så kan jeg ikke også lave mad.... Her på det sidste har jeg malet en del og arbejdet lidt i haven, og så kan jeg ikke samtidig træne, eftersom fysisk aktivitet begrænser sig til ca. en time per dag, plus indkøb eller at gå i bad, dvs alt i alt max 2 timer. Mange dage sover jeg i det samme tøj som jeg har på om dagen for at spare på kræfterne, så kan jeg lige male lidt mere, eller plante et par planter mere i haven..
Så jeg skal tænke meget over hvad jeg bruger kræfterne til. Jeg har behov for at gå i gang med genoptræning efter et dyk der har varet i flere uger, og har været lidt hårdt ved benene, men jeg har haft mere lyst til at ordne i haven og så er det alt det malearbejde, så jeg har nedprioriteret træningen, Det er selvfølgelig ikke helt OK, men sådan er det lige nu, og sådan bliver det nok hele sommeren, at der ikke bliver særlig meget træning da der er meget arbejde forude...   Hvad med al den tid hvor jeg ikke egentlig laver noget? så surfer jeg på nettet eller ser fjernsyn, det er de to aktiviteter jeg har fundet ud af absolut ingen energi kræver...
Det er i sandhed et besynderligt liv, om jeg så må sige det. Man venner sig til så meget, og udfordringen er tankerne omkring at det er sådan som det nu engang er.

Ingen kommentarer: