fredag den 2. marts 2012

Økologisk laks

Nogle gange har man lyst til lidt laks, det skal jo være så godt for MSere siges det, at fodre hjernen med lidt omega 3 og noget kvalitetsprotein.
Man har bare ikke lyst til at købe den oppumpede opdræts laks, fodret med masse antibiotika på grund af sygdomsproblemer i de overfyldte opdræts anlæg, der er dårlige både for fisk, miljø og mennesker!
Men der findes et alternativ: Urtekram sælger økologisk norsk laks. Denne er fodret med økologisk foder og fisken har haft god plads og mindre sygdom, og behovet for medicinering er ikke udelukket, men meget mindre. Den er heller ikke blevet sprængfodret, og har en meget langsommere vækst end almindelig opdrætsfisk. OG der er opsamling af overskydende foder etc for at minimere miljøbelastningen. På Urtekrams hjemmeside siger de at laksen ikke har fået antibiotika...Men det er altså ikke et krav for at kunne mærkes som økologisk.
Hvor køber man den? Irma, of course, 55 kroner for to små frosne fileter -nogle gange er de på tilbud.
Kvaliteten er ikke den samme som den friske fisk, men den friske har ikke været til at opdrive hos fiskehandleren i lang tid.
Årstiderne sælger skotsk frisk økologisk laks, jeg har kun prøvet den en gang og synes ikke den var super lækker, men det kan jo ha været tilfældig, den er i hvert fald bedre end den frosne. 198 kroner for et kilo - 5-6 fiskemåltider for mig.

Ingen kommentarer: