fredag den 7. december 2012

Stop madspild - hønsesalat


















I går lavede jeg en grillet/stegt kylling, i ved den gode kylling fra Løgismose som de sælger i Netto. Det er en middel stor kylling på 1,5 kg. Min søn og jeg spiser brystet og måske et lår til middag, men der er jo masser af kød tilbage. Hvad skal man gøre med det? Jo, man kan lave lidt hønsesalat:
Skær kyllingekødet i tern og tilsæt for eksempel et glas skivet champignon, evt ærter/æbler eller asparges, alt efter hvad du har og kan li. Krydre med paprika pulver eller carry, salt, peber og evt lidt citronsaft. Derefter half/half creme fraiche og mayonnaise. Ja ja, det bliver lidt nasty med mayoen og creme fraiche, men det går nok, sådan en gang iblandt! Evt. kan man lave en fedtfattig variant med græsk yoghurt eller skyr. Selv foretrækker jeg de fuldfede produkter når det endelig skal være,
Spis på rugbrød eller andet lækkert brød, og hav i hvert fald god samvittighed over at du ikke har smidt noget af kyllingen ud, men brugt alt kødet.

Hjembagt brød til er det bedste, sådan lidt lunt brød mmmm. Hvis du ikke har kræfterne eller tiden til det, synes jeg brødblandingen som man køber i Irma, den der kommer i en kartong, som man bare tilsætter lunkent vad, ryster og steger i den samme papirform er et godt alternativ til RIGTIG hjembagt brød. Færdige brødblandinger indeholder ofte mange tilsætningsstoffer, men den fra Irma er økologisk så den er ikke så slem hvad det angår. Jeg kan røbe at det er det eneste brød JEG bager;-)

Ingen kommentarer: