fredag den 31. oktober 2008

Længe siden...nu med meditation

Fokus lige nu er på et meditationsforløb jeg er i gang med i den lokale Scleroseforening, et 8-ugers forløb efter Kabat-Zinn, der har udviklet dette forløb specielt for mennesker med kroniske helbredsplager der dårligt kan afhjælpes via medisinsk behandling. Det tager meget opmærksomhed, der er flere daglige meditations- og opmerksomhedsøvelser. Er nået til uge tre i forløbet, vi er en gruppe på 20 mennesker der mødes en gang om ugen og modtager kyndig vejledning. Det er spændende og denne uge har jeg mærket en bedring i tilstanden i mit højre ben, som lægerne siger jeg har en moderat funktionsnedsættelse i. Det er meget længe siden jeg har mærket nogen symptombedring, og jeg synes det er rigtig rart, og er sikker på at det skyldes meditationen, fordi at under en af øvelserne, den såkaldte kropsskanning spænder mit ben helt vildt op. Spændingerne har begyndt at slippe lidt nu samtidig med at benet fungerer lidt men merkbart og konsistent bedre i løbet af den sidste uge- dejligt!
Maden - ja er blevet lidt afhængig af min friskpræssede morgenjuice, og kører med glutenfrit brød eller grød om morgenen, vænder langsomt tilbage til glutenfri kornprodukter - selv om jeg ikke umiddelbart havde nogen effekt af dette i min lange glutenfri periode. Glutenfri grød fra Aurion og Glutefrit brød fra naturbageriet - det er ikke spor kompliseret hvis nogen skulde have lyst til at prøve!
Og selvfølgelig var der udskejelser i ferien....ikke mer om det.

torsdag den 16. oktober 2008

Morgenmad

Jeg har endret mine morgenmadvaner og her er nu hvad jeg spiser de flæste dager for tiden:
Et lille beger aloe vera juice (godt for fordøjelsen).Friskpresset juice, en blanding af grønsager og frugt, en portion glutenfri grød med kanel og lidt honning. Jeg er rigtig glad for denne morgenmad som jeg føler både er opfriskende (juicen) og giver vedvarende energi. Jeg er blevet meget glad for den friske juice, jeg kan virkelig mærke på kroppen at det gør godt.
I øvrigt rejser jeg om et par dage på en uges ferie til Tenerife og får den sidste portion sol inden vinter!

torsdag den 9. oktober 2008

Og hvordan går det med maden?

Har ikke blogget så meget her på det sidste - og heller ikke ført dag bog over hvad jeg spiser. Og hvad sker der så - jo der sker det at jeg så har en tendens til at vende tilbage til det jeg plejede at spise, dvs at min diet går lidt af sporet - har dog klart at holde vægten - dvs ikke taget på, men hvad der bliver spist har en tendens til at gå lidt i den forkerte retning hvis jeg ikke passer på hele tiden - at endre sin kost er ikke helt det samme som at slutte at ryge for eksempel -det gør man en gang eller flere men det er en konsekvent livsstilsendring som der også er støtte for i omgivelserne. Maden derimod - er noget vi tager stilling til flere gange om dagen hele livet. Og hvis jeg skulde vælge efter lysten vilde jeg altid spise chokolade, kager og søde sager, samt endel frugt og grønt. brød og lidt fisk og kød. Derfor er det rigtig svært at vælge det fra - det er der hele tiden og frister.
Det krever enorm komittment og jernvilje og jeg jeg fejler tit - men hvis der ikke var den udfordring var der jo heller ikke så meget at blogge om, så var alle mennesker sunde og tynde - men det er de ikke, og hvorfor ikke i grunden - hvis hvad vi spiser var noget vi bestemte os for med fornuften var der nok ikke noget problem - men det der styrer hvad vi spiser er delvis noget andet, noget der er svært at overstyre med fornuften - og som let går ud af sporet når vi kommer i situationer hvor vi ikke har 100% fornuftsmessig kontrol, hvilket jo for mange af os vil sige ret mæget af tiden. Hvad skal man så gøre for at få styr på spiseriet - jeg har ikke noget 100% svar, det jeg selv gør er at forsøge at styre det fornuftigt så godt jeg kan og være tålmodig med mig selv i forhold til de fejltrin jeg gør, hele tiden. Jeg drømmer også om at kunde styre det i fremtiden -den drøm er ikke helt uvesentlig i forhold til motivation - jeg drømte også om at la vær med at ryge i mange år inden jeg gjorde det, og lige pludselig gjorde jeg så forsøg på at realisere det, faldt i og startet på nyt mange gange altid med håbet om at jeg en dag skulde klare det...

tirsdag den 7. oktober 2008

Friskpresset juice -den ny mode..

Jeg tog i går min juicepræsser frem, der har levet rigtig mange stille år nede i min kælder, og blandede diverse grønsager og et æble og kørede det igennem til et glas friskpræsset juice - det smager faktisk ganske godt og jeg gjorde det samme her til morgen.. måske skal det blive min nye vane - en nem måde at få flere næringsstoffer fra grønsager, men også lidt sløseri -da bla. alle fibrene går til spilde...Men nu har det blevet en mode og jeg vil lige prøve, tager så lidt koldpræsset olie i, jeg vil helst bruge olivenolie, men vil tage lidt solsikkeolie da man i følge Gunda skal have lidt af det hver dag..
Se denne artikkel i Berlingeren i dag om Mads Bo Pedersen der har gjort det til sin mission at få danskerene til at drikke DET FLYDENDE GULD!
http://www.berlingske.dk/article/20080606/livsstil/706060011/