mandag den 24. november 2008

Kernesund familie vs. Best Bet Diet

Skrev et indlæg om kogebogen til kernesund familie forleden dag.
Denne bogen har jo blevet meget kritiseret på grund af at den gir ernæringsanbefalinger der er på tvers. Jeg har dog ikke nogen steder set nogen eksperter sige noget positivt om kostoplægget for autister der eftersom jeg forstår kommer fra USA, hvor flere danske familier har været og blandt andet ved hjælp af gluten-mælk-sukkerfri kost/rotationsdiæt men også andet, har fået børn der herhjemme har været afskrevet som håbløse tilfælde der aldrig kunde få tilnærmelsesvis et normalt liv, men for altid være henvist til ophold i institution og uden mulighed til normal kommunikation med andre mennesker - hvorfor ikke skrive lidt om det?
At disse børn så langsom har begynt at komme sig og har begynt at kunde relatere bedre til sig selv og andre, det ar da noget?
Nok om det - men det var iøvrigt noget andet jeg vilde skrive lidt om:
Der er visse fællestræk ved Best Bet Diet og Kernesund familie:
Nemlig at undgå visse proteiner der kan trigge reaktioner i kroppen, blandt andet mælk og gluten. BBD er mere strikt og anbefaler også at man holder sig fra bønner og æg. At holde igen på de mettede fedtstoffer i form af animalsk fedt, og at undgå rødt kød, også det magre er også endel af BBD. Men som sagt der er visse lighedspunkter og man kan bruge Kogebog for kernesund familie til inspiration, der er mange gode opskrifter, hvis man altså undgår kokosolie, æg og rødt kød.
Selv har jeg med stor succes lavet kernesunde madpakker til min dreng et par dage - kyllingekødboller og kyllingespyd og ristede mandler har gået ned og der har nærmest være håndgemeng i klassen for at få smage!

Ingen kommentarer: