torsdag den 11. september 2008

MS-Kostforedrag med Gunda Jensen

I går aftes var jeg til et inspirerende foredrag med Gunda Jensen.
Gunda er selv læge, har MS og har udarbejdet Scleroseforeningens kostvejledning og selv eksperimenteret med og følger egne kostretningslinier. Og der var mange mennesker og mange sprørgsmål - dejligt at så mange MS-ramte selv vil gøre noget for at bedre sit helbred.
Gundas retningslinjer, der bygger hovedsaglig på dr. Swanks diæt, er simple, og hun har blandt andet lavet syv kostråd som hun mener er en god start.
Det vigtigste er at sørge for de rigtige fedtstoffer:
Minimer indtaget af animalsk fedt, dvs kød, æg og melkeprodukter. Brug solsikkeolie daglig, koldpræsset og ikke opvarmet. Olivenolie til stegning.
minimalt indtag af kød. Gerne fisk og ekstra fiskeolietilskud, evt. ogå kæmpenatlysolie.
Tilskud også af antioksydanter i rigtig kombination, evt B-kompleks, samt kalk/D-vitamin.
Gundas bog Sund kost ved MS fås gratis gennem Scleroseforeningen - evt norske læsere kan sikkert også få en kopi der!

På grundlag af gårsdagens foredrag vil jeg købe solsikkeolie og bruge lidt til salader, revidere mine kosttilskud samt blive mere restriktiv med kød, som jeg p.t. spiser ca 3-4 gange om ugen.
Magre melkeprodukter og hvede som iflg Gunda er OK vil jeg fortsat holde mig fra med undtagelse af min latte på minimælk en gang iblandt.

Tålmodighed: Det tager optil to år før den fulde effekt af kostomlægningen mærkes, evt længere hvis man har haft MS i lang tid.

Fokuser på det essentielle - dvs fedtstofferne!

1 kommentar:

Anonym sagde ...

http://www.lowcarbkost.com/