mandag den 12. november 2012

Jordskokkesuppe













Det er sæson for jordskokker lige nu. I Irma får man en bakke økologiske jordskokker for en 20er. Jordskokker har en dejlig nøddeagtig smag og er særlig gode til suppe. I går lavede jeg jorskokkesuppe til frokost, tog lige hvad jeg havde for hånden af rodfrugter, her er opskriften til ca 3 personer
5-6 skrællede jordskokker
1 fed hvidløg
4 skalotteløg eller alm. løg
Lidt olivenolie
Garam masala
1 gulerod
1/2 persillerod
1/2 pastinak
1/2 liter vand
grønsagsbullion
Jordskokker, hvidløg, løg og krydderier fræses i lidt olie. De andre grøntsager skrælles og skæres i skiver og får et par minutter i gryden sammen med det andet. Derefter tilsættes ca 1/2 liter vand og lidt økologisk grønsagsbullion. Koger ca. 20 minutter og blændes. Serveres varm med brød og smør eller ost. Vel bekomme!

Ingen kommentarer: