onsdag den 7. november 2012

Slow cooking







































Har brugt eftermiddagen på god gammeldags madlavning. Hvad passer bedre til årstiden end suppe med masser af rodfrugter og et godt stykke oksekød? Så afsted til brugsen efter et stykke suppekød, som jo skal koge en times tid. Fremdeles er der krydderurter i haven så der røg et par kviste timian og rosmarin ned i gryden. op med kødet, kraften gennem en si, og så koger jeg grønsagerne skåret i fine terninger i kødkraften. I dag havde jeg kartofler, gulerødder, seleri, peberrod og porre - pastinak var også ved at ryge med, men tror alligevel ikke det  smager så godt i suppe, så den røg lige tilbage i kurven - kommer med i en portion ovnsbagte rodfrugter en anden dag tænker jeg.
Imens grønsagerne koger bliver kødet skåret i terninger, minus alt synlig fedt, og op i gryden igen, sammen med kødboller. Serveres snart med friskt brød - fra bageren, med en godt lag smør;-)

Det tager tid, men det gode med slow food, er at den smager endnu bedre dagen efter, og man laver selvfølgelig altid en stor portion!

Ingen kommentarer: