lørdag den 14. juni 2008

mere om københavns uni.

Skrev for nogle dage siden lettere indigneret om min mail til Biovidenskabelig Fakultet vedrørende deres promovering af højproteindiætter og har fået svar tilbage at de på sit næste redaktionsmøde vilde tage spørgsmålet om bærekraftighed op! Ikke det at jeg tror jeg dermed vil ha nogen revolutionerende indvirkning på deres aktiviteter og synspunkter men så er det i hvert fald et eller andet sted sået et lille frø, om at de kan overveje at sætte sin forskning ind i en lidt bredere kontekst. Forskning kan blive meget smalspektret, og hvis man skal give ernæringsmessige anbefalinger baseret på et meget snevert grundlag som i dette tilfælde at højt indhold af protein i kosten gør det nemmere at tabe sig og at bibeholde et vægttab, kan man komme galt afsted. Hvad der er godt for os at spise er et meget bredere anlagt spørgsmål der efter min mening bør ses i et meget bredere perspektiv, både sundhedsmessig på lang sigt for den enkelte, samfundsøkonomisk, miljømessig og endog ressourcefordelingsmessig. I tillæg er der også kulturelle og historiske, endog for mange mennesker rituellle, spirituelle og religiøse aspekter omkring mad.

Ingen kommentarer: