fredag den 8. februar 2008

Weekendavisen i dag - om mad

Har lige læst i weekendavisen i dag en artikkel med overskriften: Opskrift på Revolte, der tager udgangspunkt i forfatteren Michael Pollan og hans nye bog, In defense of food, hvor der bliver givet en rekke fornuftige kostråd i følge artikkelforfatteren, såsom at spise mindre, at spise naturligt, ikke industrimad og økologisk og mest planteføde, undgå discountmad, spis økologisk og vildt, hold måltider og lav mad fra bunden etc. , og primært er et oprør mod fastfood og industrimadkulturen og dens fatale konsekvenser for vores helbred. Bogen indeholder i følge artikkelforfatteren også en kritik af ernæringsvidenskaben og dens "usunde" overfokus på sundhed i forhold til maden. Og en opfordring til at inddrage nydelse og det sociale omkring maden, også den gode mad. I artikkelen er der også en noget forvirrende inddragen af detoxbevegelsen og deres åbenbare problemer i forhold til den pseudovidenskab de ser ud til at bedrive. Artikkelen kommer derfor til at fremstå som svag eftersom forfatteren istedet for at diskutere den mere egentlige ernæringsvidenskab bruger nogle billige points bla citater fra Ellen Hillingsø (who the fuck is that) som fundament for at støtte den sikkert udmerkede bog fra Michael Pollan, som jeg i øvrigt har tænkt mig at læse.
Og ja, at maden spiller en rolle som spirituelt verktøj, det har den gjort i årtusinder og det kan selvfølgelig angribes af mennesker der hevder at det at forfølge spirituelle mål i sig selv er tegn på mental svækkelse!
Så alt i alt en artikkel fuld af billige pointer hvad artikkelforfatteren angår, men jeg vil gerne læse bogen og se om der ikke er mere substans der!
Selv har jeg i alle fald så den helt rigtige mad på menuen de næste par dage hvis man skal følge Michael Pollans ideer:
Er i gang med at lave den traditionelle norsk/portugisiske spise bacalao...

Ingen kommentarer: