tirsdag den 8. april 2008

Hjemmelavet soyayoghurt

Den i går omtalte morgenmad var overhællet med hjemmelavet soyayoghurt - denne laves simpelt ved at lidt af mælken i en nyåbnet soyamælkskartong helles fra og erstattes med ca 0,5 dl soyayoghurt. Rystes lidt og lad den stå i romtemperatur en dag eller to, omrystes af og til.
Derefter er yoghurten ferdig og opbevares i køleskab. Når den er ved at være opbrugt tager du bare lidt yoghurt over i en ny kartong og laver mere yoghurt på samme måde.

3 kommentarer:

Dora sagde ...

Hej Anita!

Tak for opskriften! Jeg sad netop og lavede lister over alt det lækre og sunde mad som jeg vil sørge for at have i huset som alternativ til den MS-dårlige mad. Glæder mig til at prøve dette - er det nu lækkert eller kun sundt?

Venlig hilsen Doris

Anita sagde ...

Hej Doris,
du kan købe ferdig soyayoghurt uden sukker i store bægere i Irma, Alpro soya hedder produktet, jeg synes helt ærlig ikke den smager supergodt - men den kan bruges til at lave egen yoghurt har jeg lige fundet ud, følg fremgangsmåden ovenfor og brug for eksempel NATURLI soyamelk med vanilje og calcium -det giver en mild og sødlig smagende yoghurt.
Lad den stå i romtemperatur et par dage og ryst af og til - så skulde du forhåbentlig få et godt produkt
Hilsener, Anita

Anonym sagde ...

Hej Anita

Jeg siger også tak for opskriften, den må jeg straks prøve. Jeg vil høre, om du har erfaringer med holdbarheden af hjemmelavet soyayoghurt?

Mange hilsner Tine