mandag den 7. maj 2012

Kartofler 1,2,3!


Så er det kartoffeltid! De nye danske koster fremdeles 70 kr for et kilo i mit supermarked, så jeg har købt nogle mallorcakartofler til 10 kr kiloet i stedet for.

Kartofler har efter min mening fået en ufortjent degradering i mange kredse, særlig blandt dem der dyrker et højt proteinindtag og frygter kulhydrater, typisk som en del af en vægttabsplan.

Kartofler er i sig selv ikke særlig kalorierrige sammenlignet med korn/mel, og indeholder  mange næringsstoffer, blandt andet en hel del C-vitamin og B-vitaminer.

Jeg elsker kartofler og spiser dem tit, både kogte og ovnsstegte ligesom her på billedet, en sjælden gang bagt, og tit i supper, for eksempel den klassiske og nemme kartoffel-porresuppe.
Kartofler er også gode i salat, enten den klassiske med cremefraiche og majonaise eller en mere moderne middelhavsvariant med olivenolie og krydderurter.

Den mest almindelige tilberedningsform for kartofler her i huset er ovnsbagte små halve kartofler med olivenolie og salt. 30-40 minutter ved 200-220 grader og så er de færdige. Smager vidunderlig, og de fleste kan lide dem, også børn der ellers ikke er vilde med kartofler.

1 kommentar:

Gitte sagde ...

Enig - kartofler er bare super skønne. Nemme, billige, sunde og velsmagende. De kan laves i så mange varianter at man ikke bliver træt af dem :)

livetstrae.blogspot.com