lørdag den 25. februar 2012

Rå Hinge - Råmælksost fra Thiese

Ifølge danske regler skal al mælk pasteuriseres inden den kan omsættes til forbrugerne, hvad enten den skal sælges som frisk mælk eller bruges i osteproduktion eller andet. For nogle år siden blev der givet dispensation fra reglerne til nogle mejerier for produktion af råmælksost. Det lille gårdmejeri, Osteriet Hinge producerer den økologiske råmælksost Rå Hinge, som markedsføres af Thiese. Den blev sat i salg hos Irma sidste forår, men jeg har ikke lagt mærke til den før i dag, og købte straks et stykke. Det er en gul fast ost, med en kraftig smag og en lidt bitter eftersmag. Både duften og smagen vækker minder om barndommens besøg i naboens fjøs....Hvis i har besøgt sådan et vil i vide hvad jeg mener.
Som tilhænger af de lidt milde oste rammer den ikke lige mine smagsløg, men for osteelskere der kan li kraftig ost er den sikkert super.
Rigtig ost er selvfølgelig helfed, så den hedder 48+. Hvis man tænker på at holde fedt indtaget nede, er det bedre med et stykke god ost en gang i blandt end mager ost hver dag, det er nu min mening.

1 kommentar:

Ibbyheart.com sagde ...

Sys den er så læks