torsdag den 9. februar 2012

Ægte og "falsk" kanel

Kanel er ikke bare kanel...Tænk, det troede jeg indtil for ganske nylig det var, indtil jeg læste på en norsk hjemmeside at det er det altså ikke, det burde jeg nu også egentlig vide, men...Nå,  men der er cassia, som er meget billigere end ægte kanel og derfor tit anvendes. Faktisk er det højst sandsynlig at når du køber et glas kanel i supermarkedet er det cassia du køber. Den ægte kanel, med det latinske navn cinnamonum verum eller cinnamonum zeylandicum dyrkes på Sri Lanke og har en gullig brun farve. Cassia er mørkere og lidt rødlig. Cassia indeholder giftstoffet kumarin som er skadelig for leveren og derfor har fødevaremyndighederne i nogle lande advaret mod et højt forbrug af den falske kanel. I Danmark er der også grænseværdier for indholdet af kumarin i fødevarer. Ægte kanel kan indeholde meget små mengder kumarin.

Kanel har ellers gavnlige virkninger på blodsukkeret og fedtstofferne i blodet, og bruges af nogle netop med henblik på den effekt.

Smagen er noget forskellig, cassia er skarpere i smagen.

Har lige været i Irma for at se om man kunne få noget ægte kanel. Det kunne man: Urtekram leverer både cassia og ægte kanel - se billedet for den ægte og økologiske vare.



Ingen kommentarer: