lørdag den 12. januar 2008

IgG test, antistoffer mod fødevarer

Som jeg tidligere har nevnt har jeg planlagt og nu gennemført en test for antistoffer mod bestanddeler i et bredt udvalg af fødevarer, ialt ca 300 indgår i ImuPros protokol som er den jeg har taget. Der findes flere tests på markedet, og jeg fik høre om denne gennem en svensk venninde, så jeg har købt testen i Sverige.
Se http://www.imupro.de/website/root/index.php?page_id=49 for mere information. Det er relativt dyrt at gennemføre testen og den dækkes ikke af det offentlige helsevesen. Verdien af denne type test er meget omdiskuterert i fagmiljøer, men anbefales blandt andet som en del af the best bet diet, http://www.direct-ms.org/bestbet.html
I mit tilfælde var der antistoffer mod glutenholdige fødevarer, melkeprodukter, æg samt et par enkelte fødevarer fra andre grupper, ligsom chili, mandler og kikærter. Jeg har tænkt at tage væk de fødevarer jeg reagerer på i testen fra min diet et stykke tid, hvor længe afhænger af hvor kraftig reaktion der er på de enkelte madvarer. Dermed kommer min mad til at ligne meget på the best bet diet med et undtag, jeg vil fortsætte med at spise linser og bønner som jeg jo heller ikke reagerer på i testen, med undtag af kikærter, dvs ingen hummus eller kikærtesalad.
Ellers er prinsippet at rotere fødevarene, dvs at en bestemt madvare ikke indtages oftere end hver 4.dag. Det har jeg ikke tænkt at følge slavisk men vil søge at skifte mellem ulige kornslag som ris, quinoa, hirse og boghvede samt ulige typer bønner og linser. Skriver mer om hvordan det går efterhvert.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

jeg har selv netop bestilt en test hos detox dit liv, men spekulere om jeg måske også skulle gå gennem min læge og få undersøgt om der også findes beviser på min madfølsomhed i den tradionelle verden....har du været i gennem lægens almindelige tests også???

Anita sagde ...

Jeg har taget en tilsvarende test som den du har bestilt, som jo ikke er anerkendt af læger/specialister på området, ved egentlig ikke helt om de overhovedet opererer med begrepet fødevareintoleranse - fødevareallergi er jo et anerkendt begrep og noget man ved hvis man har eftersom det giver en umiddelbar og kraftig reaktion. Jeg fik dog taget nogle prøver hos legen for cøliaki siden jeg reagerede på glutenholdig korn, hovedsaglig hvede, men der var ikke nogen tegn på cøliaki - eller mindre sansynlig som konklutionen var på prøverne.. I en periode udelukkede jeg de fødevarer jeg havde antistoffer mod i testen, da jeg introducerede dem igen mærkede jeg ikke nogen reaktion, men jeg har læst at der er nogen som reagerer når de efter en lang eksklutionsperiode introduserer fødevarerne igen.