Blog om ernæring, nem mad, MS-kost, ayurvedisk mad, kvalitetsmad, kalorierestriktion, makrobiotisk mad, økologi, vegetarisme, detox, dyrevelfærd, raw food, madglæde, slanking, træning, vejrtrækning, meditation, yoga, spiritualitet, eksistentielle spørgsmål m.m.
tirsdag den 15. januar 2008
Glutenfri kost
Jeg fortalte for to dage siden om resultatet af fødevareintoleransetesten og min intention om at følge rådene om at undgå hovedsaglig gluten, melk og æg. Problemet er at jeg lige nu har meget lyst til brød og kager. Så i dag tog jeg ind til Naturbageriet på Frederiksborggade for at prøve noget fra deres relativt store udvalg af glutenfri bagervarer, der heller ikke indeholder melk eller æg og kom afsted med et stort stykke gulerodskage og et stykke banankage bagt på rismel (ikke så godt for kalorierne..) To slags hirseboller, samt et lille brød bagt på amaranth og brune ris. Det smager lidt anderledes end hvedebrød men lækkert alligevel, kagerne smagte rigtig godt og det lille amarantbrød kan sagtens dække min intense lyst til brød, Og så er det økologisk det hele. Se http://www.naturbageriet.dk/#
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
2 kommentarer:
Hej Anita.
Jeg er en kvinde på 53, som har MS og siden 2.5.08 har levet glutenfrit. I forvejen levede jeg uden æg og mælkeprodukter.
Jeg bager et rigtig godt, glutenfrit brød ved hjælp af hævemidlet "Malby Mix", som netop er udviklet til bagning af brød uden gluten. Dette hævemiddel har revolutioneret brødbagning for mig. Desuden er det utroligt nemt at bage med, da dejen ikke skal æltes, men blot røres sammen. Det tager mig i ren arbejdstid max. et kvarter om ugen at have friskbagt, lækkert glutenfrit brød.
Altså: prøv "Malby Mix"!
Venlig hilsen Anne-Kirsten
Hej og tak for dit gode råd -må jeg spørge om du synes dit kostregime har haft nogen effekt på dine MS-symptomer?
Hilsen Anita
Send en kommentar